Ουκρανία-Πόλεμος: Αναβάλλεται για αύριο ο β' γύρος των συνομιλιών λέει το Κίεβο

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 19:19
UPD:19:46
via REUTERS/Ukrainian Presidential Press Ser
A- A A+

 Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο, στο Belovezhskaya Puscha της Λευκορωσίας, .σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, όπως αναφέρει το Russian Today.

«Από όσο γνωρίζω, η ουκρανική αποστολή έχει ήδη φύγει από το Κίεβο και τώρα βρίσκεται στο δρόμο. Φτάσαμε νωρίς... Μάλλον θα είναι εδώ αύριο το πρωΐ, είπε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Τόνισε ότι οι ειδικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας παρέχουν πλήρη ασφάλεια για την αντιπροσωπεία στο Λευκορωσικό έδαφος.

«Ο στρατός μας έχει παράσχει έναν κατάλληλο διάδρομο ασφαλείας για την κίνησή τους στην Ουκρανία. Τους περιμένουμε αύριο», είπε ο Μεντίνσκι.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας ευχαρίστησε τη Λευκορωσία και την ηγεσία της δημοκρατίας για την επαγγελματική οργάνωση των συνομιλιών.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έχει φτάσει ήδη στο Belovezhskaya Pushcha της Λευκορωσίας για τις συνομιλίες.  

«Τώρα είναι επίσημο. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και του κατακτητή θα πραγματοποιηθεί σήμερα», είχε δηλώσει πάντως στο CNN βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας την Τετάρτη, που πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα «κρατήσει το έδαφος της».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει  «Σήμερα το απόγευμα, αργά το απόγευμα, η αντιπροσωπεία μας θα είναι στη θέση της. Θα περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνομιλία απόψε», είπε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TASS, ο νέος γύρος θα πραγματοποιηθεί στην

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή