Κρεμλίνο: Περιμένουμε απόψε την ουκρανική αντιπροσωπεία για τις διαπραγματεύσεις

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 15:26
UPD:15:48
REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV
A- A A+

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα μεταβεί το απόγευμα στο χώρο του νέου γύρου συνομιλιών, στη Λευκορωσία και θα περιμένει τους  εκπροσώπους της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σήμερα το απόγευμα, αργά το απόγευμα, η αντιπροσωπεία μας θα είναι στη θέση της . Θα περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνομιλία απόψε», είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να αποκαλύψει το ακριβές μέρος της συνάντησης, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας – στην περιοχή Belovezhskaya Pushcha.

Σύμφωνα με το Tass, το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η ουκρανική πλευρά θα έρθει στις συνομιλίες, αλλά δεν θα κάνει προβλέψεις σχετικά με τις προοπτικές αυτής της διαδικασίας."Δεν θα κάνω τέτοιες προβλέψεις, δεν έχω το χάρισμα της πρόβλεψης», είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι να είναι επιτυχής η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Πρώτον, πρέπει πιθανώς να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε αν θα έρθουν οι Ουκρανοί διαπραγματευτές ή όχι. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί αυτό. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι στη θέση της και θα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το βράδυ», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι της ρωσικής αντιπροσωπείας θα συνεχίσει να ηγείται ο Βλαντιμίρ Μεντίσνκι, βοηθός του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή