Η VW ετοιμάζει εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο, στα 90 δις το εγχείρημα

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 10:17
UPD:10:18
REUTERS/LUKAS BARTH
A- A A+

Η Porsche ετοιμάζεται για είσοδο στο χρηματιστήριο. Ο όμιλος Volkswagen, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι βρίσκεται σε φάση «προχωρημένων συζητήσεων» με την PorscheAutomobil Holding SE (κύριο μέτοχό της) για την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Porsche AG, της μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων που είναι 100% ελεγχόμενη από τον όμιλο με έδρα το Βόλφσμπουργκ.

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των διοικητικών συμβουλίων και των εποπτικών συμβουλίων και των δύο εταιρειών.

Η Porsche SE, η εταιρεία χαρτοφυλακίου των οικογενειών Porsche και Piech που κατέχει το 31,4% της Volkswagen και το 53,3% των δικαιωμάτων ψήφου, εξήγησε σε ανακοίνωση ότι θα μπορούσε να αγοράσει κοινές μετοχές της Porsche AG εάν η εταιρεία εισαχθεί στο χρηματιστήριο, ένα εγχείρημα από τα μεγαλύτερα που θα έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρονται σε αποτίμηση έως και 90 δισ. ευρώ.

Η επιβεβαίωση των «προχωρημένων συζητήσεων» για την είσοδο της Porsche στο Χρηματιστήριο έδωσε φτερά στη μετοχή της Volkswagen, που στην Φρανκφούρτη κέρδισε σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η μετοχή της Porsche Automobil Holding Se εκτινάχθηκε περισσότερο από 13%, σε περίπου 92,5 ευρώ ανά μετοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις