Διάσκεψη του Μονάχου: Το αστείο του Ζελένσκι για τη Ρωσία

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 07:26
UPD:15:34
REUTERS/ANDREAS GEBERT
A- A A+

Η Διεθνής Διάσκεψη του Μονάχου έχει «ηχηρές» παρουσίες (ανάμεσα στις οποίες η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Γερμανός καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός) αλλά μία μεγάλη απούσα, τη Ρωσία, παρόλο που οι συνομιλίες εστιάζουν στην έκρυθμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, τη στάση της Μόσχας και κυρίως την εκτίμηση των ρωσικών σχεδίων. Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την απροθυμία της να στείλει εκπρόσωπο λέγοντας ότι η διοργάνωση έχει χάσει την αντικειμενικότητά της

Μέσα σε αυτό το σκηνικό πολέμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος βρέθηκε στο Μόναχο παρά τις προειδοποιήσεις ότι η απουσία του μπορεί να έδινε «χώρο» στη Ρωσία να προχωρήσει με την εισβολή, κατάφερε να φέρει μία στιγμή ευφροσύνης στη διάσκεψη. 

Πατώντας το ακουστικό του, ο Ζελένσκι αστειεύτηκε ότι μπορεί να έχει χακαριστεί από τη Ρωσία. «Νομίζω, κυβερνοεπίθεση», είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο, προτού εξηγήσει ότι η μετάφραση είχε σταματήσει να λειτουργεί. Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία δέχτηκε προσφάτως κυβερνοεπίθεση, πίσω από την οποία θεωρεί ότι βρίσκεται η Ρωσία. Η Μόσχα, ωστόσο, το αρνείται. 

Καθώς περίμενε να αντικατασταθεί η συσκευή, είπε: «Βλέπετε, η Ρωσία δεν είναι εδώ, αλλά είναι εδώ». Και το κοινό αντίδρασε γελώντας.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή