Κόσμος
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 07:26

Διάσκεψη του Μονάχου: Το αστείο του Ζελένσκι για τη Ρωσία

Η Διεθνής Διάσκεψη του Μονάχου έχει «ηχηρές» παρουσίες αλλά μία μεγάλη απούσα, τη Ρωσία, παρόλο που συνομιλίες εστιάζουν στην έκρυθμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, τη στάση της Μόσχας και κυρίως την εκτίμηση των ρωσικών σχεδίων. 

Η Διεθνής Διάσκεψη του Μονάχου έχει «ηχηρές» παρουσίες (ανάμεσα στις οποίες η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ο Γερμανός καγκελάριος και ο Βρετανός πρωθυπουργός) αλλά μία μεγάλη απούσα, τη Ρωσία, παρόλο που οι συνομιλίες εστιάζουν στην έκρυθμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, τη στάση της Μόσχας και κυρίως την εκτίμηση των ρωσικών σχεδίων. Η Ρωσία έχει δικαιολογήσει την απροθυμία της να στείλει εκπρόσωπο λέγοντας ότι η διοργάνωση έχει χάσει την αντικειμενικότητά της

Μέσα σε αυτό το σκηνικό πολέμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος βρέθηκε στο Μόναχο παρά τις προειδοποιήσεις ότι η απουσία του μπορεί να έδινε «χώρο» στη Ρωσία να προχωρήσει με την εισβολή, κατάφερε να φέρει μία στιγμή ευφροσύνης στη διάσκεψη. 

Πατώντας το ακουστικό του, ο Ζελένσκι αστειεύτηκε ότι μπορεί να έχει χακαριστεί από τη Ρωσία. «Νομίζω, κυβερνοεπίθεση», είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο, προτού εξηγήσει ότι η μετάφραση είχε σταματήσει να λειτουργεί. Να θυμίσουμε ότι η Ουκρανία δέχτηκε προσφάτως κυβερνοεπίθεση, πίσω από την οποία θεωρεί ότι βρίσκεται η Ρωσία. Η Μόσχα, ωστόσο, το αρνείται. 

Καθώς περίμενε να αντικατασταθεί η συσκευή, είπε: «Βλέπετε, η Ρωσία δεν είναι εδώ, αλλά είναι εδώ». Και το κοινό αντίδρασε γελώντας.

naftemporiki.gr