Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς

Στους 300 οι τραυματίες
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008 17:42

A- A A+

Αεροπορική επιδρομή με εκατοντάδες νεκρούς από εκτόξευση 30 πυραύλων προς το αρχηγείο της αστυνομίας της Γάζας -όπου εκείνη τη στιγμή διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης- και άλλα σημεία της πόλης πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχει ανέλθει στους 195, δήλωσε υπεύθυνος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες φτάνουν τους 300.

«Ο αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει στους 195 μάρτυρες και στους 300 τραυματίες, εκ των οποίων οι 120 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αριθμός αυξήθηκε εξαιτίας των νεώτερων επιδρομών του Ισραήλ και της ανάσυρσης των μαρτύρων που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε.

Αντίποινα από τη Χαμάς

Λίγες ώρες μετά από τις πρωινές επιδρομές στη Γάζα, η Χαμάς πέρασε στην αντεπίθεση εκτοξεύοντας πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια άμαχη γυναίκα και να τραυματιστούν ακόμη τέσσερα άτομα, όταν χτυπήθηκε το σπίτι της.

Ήδη όμως το Ισραήλ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις κοινότητες που γειτνιάζουν με τα παλαιστινιακά σύνορα.

Από την πλευρά του, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε πως ξεκίνησε ένα γύρο «εκτάκτων επαφών» με πολλές χώρες, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ισραηλινές επιδρομές.

«Ξεκινήσαμε έκτακτες επαφές με πολλές αραβικές κι άλλες χώρες, προκειμένου να σταματήσουμε την θρασύδειλη επίθεση και τις σφαγές στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Αμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή