Κ. Χατζηδάκης: Τι ισχύει για τα «golden boys» του ΕΦΚΑ

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 11:08
UPD:11:28
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στρέφεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, σχετικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα και παρεκκλίσεις από τον κανόνα σε σχέση με την τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ. 

«Δεν  κλείνουμε τα μάτια στα τεράστια προβλήματα του ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων, όπως δεν τα κλείνει ούτε και το Σύνταγμα, που έχει ειδικές προβλέψεις που χρησιμοποιούμε», ανέφερε μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΊ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων συμπληρώνοντας ότι «Τα περιβόητα Golden Boys για τα οποία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 26 Γενικοί Διευθυντές με τριετή θητεία, οι οποίοι αν πετύχουν όλους τους στόχους θα παίρνουν 4.200 ευρώ το μηνά καθαρά». 

Επεσήμανε ακόμη πως «ο υψηλός μισθός είναι ο μόνος τρόπος να τους προσελκύσουμε, να έχουν ένα κίνητρο», διευκρινίζοντας ότι οι συμβάσεις τους θα έχουν 3ετή διάρκεια μόνο.

Υπογράμμισε δε, ότι μπορεί να προέρχονται από τον ίδιο τον ΕΦΚΑ, τον ευρύτερο δημόσιο ή και τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να είναι απαραίτητο να προέρχονται όλοι από τον ιδιωτικό τομέα.  

Παράλληλα χθες, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, ο υπουργός τόνισε ότι δεν συμβιβάζεται με τον ΕΦΚΑ όπως είναι λέγοντας πως «Αν ένας οργανισμός που μόνος του συγκεντρώνει εδώ και χρόνια το 48% των παραπόνων των πολιτών που αφορούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν είναι ειδική περίπτωση, τότε τι είναι;». 

Την ίδια ώρα, σε νέα 24ωρη πανελλαδικη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ που συζητείται στη Βουλή.

.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή