ΣΥΡΙΖΑ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του ν/σχ για την Κοινωνική Ασφάλιση

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 13:38
UPD:14:01
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση»,  κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Όπως υποστηρίζουν εκτός άλλων οι βουλευτές, με το υπόψη σχέδιο νόμου, προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης σε θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων του e-Ε.Φ.Κ.Α. ιδιωτών, καθώς και δημοσίων υπαλλήλων ή λειτουργών ή εργαζομένων σε φορείς του δημοσίου τομέα.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η απαρέγκλιτη τήρηση της αρχής της αξιοκρατίας κατά τη διαμόρφωση κάθε συστήματος επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, είναι συνταγματικά επιβεβλημένη, ενώ τυχόν παρεκκλίσεις από τον κανόνα, πρέπει να δικαιολογούνται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Στην περίπτωση της επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων του ΕΦΚΑ, δεν δικαιολογείται απόκλιση από την αρχή της αξιοκρατίας, αφού κανείς λόγος δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί, ενόψει της φύσεως και των σκοπών που επιτελεί η σχετική διαδικασία, να τη δικαιολογήσει», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή