Ζελένσκι: Δεν βλέπουμε ακόμη ρωσική απόσυρση- Προς το παρόν είναι απλώς δηλώσεις

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 13:47
UPD:13:51
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις νέες ρωσικές ανακοινώσεις για απόσυρση στρατευμάτων από την Κριμαία.

«Για να είμαι ειλικρινής, αντιδρούμε στην πραγματικότητα που έχουμε και δεν βλέπουμε ακόμη καμία απόσυρση», δήλωσε στο BBC ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι «όλοι οι κανονικοί άνθρωποι περιμένουν αποκλιμάκωση».

Όπως είπε, όταν αποσυρθούν τα στρατεύματα θα το δουν όλοι, όχι μόνο ο στρατός και η στρατιωτική παρατήρηση της περιοχής. «Αλλά προς το παρόν είναι απλώς δηλώσεις», υπογράμμισε. 

«Όσον αφορά την απειλή, έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε ψύχραιμοι για τυχόν απειλές γιατί θυμόμαστε ότι όλα αυτά δεν ξεκίνησαν χθες. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματάς του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αντιθέτως αυξάνει τις δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα. «Μένει να φανεί εάν θα έχουμε όντως απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αποκλιμάκωση στο έδαφος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την άφιξή του στη διήμερη σύνοδο κορυφής των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας των 30 χωρών. «Βλέπουμε ότι έχουν αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων και περισσότερα στρατεύματα είναι καθ' οδόν. Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή