Εντονες επικρίσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τις ανακοινώσεις Ευρ. Στυλιανίδη

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 15:36
UPD:15:41
A- A A+

Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την προαναγγελία από τον υπουργό Παιδείας για έναρξη διαλόγου για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Συνασπισμός.

H αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ¶ννα Διαμαντοπούλου καταφέρθηκε κατά του κυβερνώντος κόμματος κάνοντας λόγο για επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα. «Μετά από πέντε χρόνια συγκρούσεων στα Πανεπιστήμια και διάλυσης της Γενικής και ιδιαίτερα της Τεχνικής Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την έναρξη δημοσίου διαλόγου, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πλαίσιο, χωρίς σχέδιο» σημείωσε.

«Οι γενικόλογες προσκλήσεις, με μόνο στόχο την επικοινωνιακή αντιμετώπιση των τεράστιων θεμάτων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, προσβάλλουν τη σοβαρότητα του θέματος και, δυστυχώς, μας υπενθυμίζουν τις άλλες απόπειρες "διαλόγου" της κυβέρνησης, που μόνο ως άλλοθι ειλημμένων αποφάσεων χρησιμοποιήθηκαν» κατέληξε.

Από πλευράς Συνασπισμού, το τμήμα Παιδείας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «όταν οι σφαίρες αφαιρούν μαθητικές ζωές, η ένοχη κυβέρνηση Καραμανλή, αναγνωρίζοντας την ηθική νίκη της νεολαίας, καταφεύγει σε ένα διάλογο προσχηματικό, πυροσβεστικό και παραπλανητικό». Κατηγορεί επίσης το κυβερνών κόμμα για ξεπούλημα της Παιδείας στα χέρια των εμπόρων και προσθέτει πως η μοναδική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να αποχωρήσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή