Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Γάζα σε ευρωπαϊκές πόλεις

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 22:21
UPD:30/12/2008 10:18
A- A A+

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν και σήμερα στην Ευρώπη σε ένδειξη αληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και εναντίον της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και της Χαμάς, που μέχρι τώρα έχει προκαλέσει το θάνατο σε περίπου 350 Παλαιστινίους ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Με τα συνθήματα "Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα" και "Ισραήλ δολοφόνε, Σαρκοζί συνένοχε" πάνω από 3.000 Γάλλοι έκαναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Παρίσι, στο Μονπελιέ στην Τουλούζη, στη Μασαλία, στη Λιόν, στη Νανσί, συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από παλαιστινιακές οργανώσεις, από διάφορα εργατικά συνδικάτα και από την Αριστερά.

Οι οργανώσεις αυτές με το γενικό σύνθημα "Εθνική μαζική έκκληση για μια ειρήνη δίκαιη και διαρκή μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραήλ" θα μετάσχουν αύριο Τρίτη στο Παρίσι κοντά στην έδρα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών στο Κε ντ' Ορσέ.

Στη Γενεύη πάνω από 1.000 άτομα -σύμφωνα με την αστυνομία- μέσα στο δυνατό κρύο και τη βροχή διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστίνιων κρατώντας δεκάδες παλαιστινιακές σημαίες και ορισμένοι κάποιες σημαίες της Χεζμπολάχ.

Στη Στοκχόλμη πάνω από 500 πολίτες κατά την αστυνομία, πάνω από 1.000 κατά τους διοργανωτές, στην πλειονότητά τους Μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στη Γάζα και το λαό της», «Ισραήλ δολοφόνε» και «Κλείστε την ισραηλινή πρεσβεία».

Μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις έγιναν και στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας καθώς και σε πολλές πόλεις της Φινλανδίας και της Νορβηγίας.

Στη Βαρσοβία πολλές εκατοντάδες Πολωνοί διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστίνιων έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή