Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 20χρονος - Επίκειται και νέα σύλληψη

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 13:20
UPD:13:32
MotionTeam/MOTION TEAM
A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του- ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό» φέρεται να υποχτηρίζει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Τ. Θεοδωρικάκος: «Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης»

Για ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία και διαφεύγει της σύλληψης έκανε λόγο στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα όποιος εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την Eλληνική Aστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει 'μικρός και μεγάλος'» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια πως «και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη». «Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί» επισήμανε.

Οπαδική βία: Την ερχόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων

Όπως έγινε γνωστό στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Τα υπό κατάθεση μέτρα, σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντροσύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή