Τ. Θεοδωρικάκος για δολοφονία του Άλκη: Επίκειται σύλληψη ενός ακόμα εμπλεκόμενου

«Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης - Η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος»
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 09:32
UPD:13:30
Eurokinissi Sports/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
A- A A+

Για ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα όποιος εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την Eλληνική Aστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη.  Διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει 'μικρός και μεγάλος'» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια πως «και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη». «Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η Αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί» επισήμανε.

Έκλεισαν 11 σύνδεσμοι φιλάθλων - Έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε ακόμη 18

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες 3 - 4 ημέρες έχει επιταχύνει τη δράση της, έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους «κλείνει παράνομους συνδέσμους φιλάθλων που είναι άνδρα χουλιγκανισμού και βιαιοτήτων και εγκληματικότητας». Όπως είπε, έχουν κλείσει 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 έλεγχοι περαιτέρω σε ολόκληρη τη χώρα.

Ανέφερε τέλος πως «αυτό το ανείπωτο δράμα για τους γονείς του Άλκη, αυτό το σοκ για ολόκληρη την Ελλάδα, πρέπει να μας οδηγήσει σε μια ευρύτερη αφύπνιση γιατί έφερε ξανά στην επιφάνεια και ανέδειξε σπουδαίες αξίες όπως είναι η αγάπη, η οικογένεια, η συγχώρεση, η ενότητα». «Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι γονείς του Άλκη, έχουν διδάξει αυτές τις αξίες σε όλους μας. Σε όλους εμάς που είμαστε γονείς και στο πρόσωπο αυτού του παιδιού είδαμε τον κίνδυνο να ήταν ένα δικό μας παιδί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πάψουμε να βρίσκουμε τέτοιους ανόητους λόγους για αφαιρούμε ζωές» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή