Γ. Οικονόμου: Κλιμακώνεται η προκλητικότητα της Άγκυρας - Αβάσιμες οι τουρκικές θέσεις

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 13:33
UPD:13:35
ΑΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ
A- A A+

Για «κλιμάκωση της προκλητικότητας» από την Άγκυρα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου.

«Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της Άγκυρας με θέσεις που είναι εκτός κάθε πλαισίου του διεθνούς δικαίου και του πνεύματος καλής γειτονίας» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου. Όπως είπε η προκλητικότητα εκ μέρους της γειτονικής χώρας κλιμακώνεται «λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία και εξαιτίας των εσωτερικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, αλλά και εξαιτίας της ενίσχυσης του γεωστρατηγικού αποτυπώματος της χώρας μας.

Επισήμανε παράλληλα πως η Ελλάδα απαντά τόσο στο διπλωματικό πεδίο, αλλά και όπου χρειαστεί. «Όλα αυτά τα αβάσιμα, αστήρικτα και χιλιοειπωμένα πράγματα από την πλευρά της Τουρκίας τα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δίνει τις απαντήσεις της σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και στο πεδίο και όπου κληθεί και χρειαστεί» είπε.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή