Η Μόσχα διαψεύδει τους Financial Times για δήθεν συμφωνία Πούτιν-Μακρόν

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 13:45
UPD:13:48
REUTERS/POOL
A- A A+

Το Κρεμλίνο διέψευσε τις πληροφορίες των Financial Times ότι επήλθε «συμφωνία» μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Εμμανουέλ Μακρόν για την Ουκρανία.

«Η Μόσχα και το Παρίσι δεν μπόρεσαν να συνάψουν καμία συμφωνία. Είναι απλά αδύνατο, γιατί η Γαλλία είναι και μέλος της ΕΕ και της προεδρίας της ΕΕ. Η Γαλλία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, του οποίου η Γαλλία δεν έχει την ηγεσία.Ως εκ τούτου, η εφημερίδα απλώς έκανε λάθος», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ στο Ria Novosti.

Οι Financial Times γράφουν σήμερα ότι Πούτιν και Μακρόν συμφώνησαν στη χθεσινή μαραθώνια συνάντησή τους στο Κρεμλίνο σε μια σειρά μέτρων αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Ευρώπη, ιδίως για την απόσυρση του ρωσικού στρατού από τη Λευκορωσία μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα θα επέστρεφε από τη Λευκορωσία στον τόπο μόνιμης ανάπτυξής του ούτως ή άλλως. "Κανείς δεν είπε ποτέ ότι τα στρατεύματα θα παραμείνουν στο έδαφος της Λευκορωσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή