Κρεμλίνο: Η ένταση στην Ευρώπη στην ατζέντα Πούτιν-Μακρόν

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 12:33
UPD:12:35
via REUTERS/Sputnik Photo Agency
A- A A+

Η ένταση στην Ευρώπη και οι εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα θα είναι τα κύρια θέματα της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η ένταση στην Ευτρώπη, που σχετίζεται με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, σε συνδυασμό με τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία, θα είναι τα βασικά θέματα στη συνάντηση» τόνισε ο Πεσκόφ.

Η συνάντηση Πούτιν-Μακρόν πρόκειται να ξεκινήσει γύρω στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πρόσθεσε ότι το θέμα του αγωγού «Nord Stream 2» δεν είναι στην κύρια ατζέντα.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι έχουν προηγηθεί αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες και πρόσθεσε ότι «αναμένουμε μια πολύ ουσιαστική και μακροσκελή συζήτηση, σε χρόνο και περιεχόμενο».

Η ρωσική πλευρά δεν αναμένει αποφασιστικές αλλαγές, αφού η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη, σημείωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Ο Εμμανουέλ Μακρόν ηγείται της χώρας που προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται με ορισμένες ιδέες για να βρεθούν πιθανές επιλογές για την εκτόνωση της έντασης στην Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή