Ο «σχεδόν αόρατος» Σολτς πάει Ουάσινγκτον- Τι θα συζητήσει με τον Μπάιντεν

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 11:52
UPD:11:54
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσουν για τη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας, την Κίνα και την Ομάδα της G7 όταν συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στενές διαβουλεύσεις για την κατάρτιση ενός καταλόγου πιθανών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στην περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, και υπάρχει επίσης στενός συντονισμός με τη Γαλλία για το θέμα αυτό, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Ο Σολτς αναμένεται να συναντήσει τον Μπάιντεν στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Σολτς θα βρίσκεται στο Κίεβο και τη Μόσχα τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Χθες, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι ο Σολτς αναμένεται να βρίσκεται στη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου και στο Κίεβο μία ημέρα νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι ο Σολτς δέχεται από το Κίεβο και άλλες πρωτεύουσες της ανατολικής κεντρικής Ευρώπης έντονη κριτική για τη στάση του στην ουκρανική κρίση, επειδή εμμένει στην περιοριστική στάση της χώρας του σχετικά με τις εξαγωγές όπλων σε περιοχές που βρίσκονται σε κρίση και καθυστερεί να διατυπώσει τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν από μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα, η κριτική «μεταδόθηκε» στο εσωτερικό της Γερμανίας. «Πώς νιώθεις όταν οι σύμμαχοι χαρακτηρίζουν τη στάση της Γερμανίας ως αναξιόπιστη;», ήταν η ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση το βράδυ της Τετάρτης. Όταν ο Σολτς αρνήθηκε ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο οικοδεσπότης τον διέκοψε, επισημαίνοντας ότι ακόμη και ο πρεσβευτής του στην Ουάσιγκτον είχε προειδοποιήσει σε ένα υπόμνημα που διέρρευσε ότι: «Γερμανία, έχουμε πρόβλημα».

Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ σπάνια διέπρεψε ως ρήτορας, ο Σολτς «φαίνεται να θέλει να την ξεπεράσει στην τέχνη της εξαφάνισης», έγραψε η εβδομαδιαία εφημερίδα Der Spiegel, περιγράφοντας την απόδοση του διαδόχου της τις τελευταίες εβδομάδες ως «σχεδόν αόρατη, που δεν ακούγεται».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή