Γαλλία: Νέα αποστασία στο κόμμα της Λεπέν

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 10:40
UPD:10:45
REUTERS/POOL
A- A A+

Ο Εθνικός Συναγερμός (Rassemblement National) της Μαρίν Λεπέν αντιμετωπίζει νέα αποστασία μεταξύ των ευρωβουλευτών του. Η Μαξέτ Πιρκαμπάς, για την οποία εδώ και μέρες έγραφαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αυτομόλησε δηλώνοντας την υποστήριξή της στον Ερίκ Ζεμούρ.

Τόσα πολλά θέματα απασχολούν το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, που δεν θα παραλείψουν να δώσουν «ζωντάνια» στη σύνοδο κορυφής που συγκλήθηκε σήμερα το απόγευμα., από τη Μαρίν Λεπέν. Όλες οι αρχές του RN, τα στελέχη, οι εκπρόσωποι και τα γραφεία των τμημάτων – περίπου 1.000 άτομα– καλούνται σε μια βιντεοσύσκεψη, όπως η σύσφιξη των τάξεων και η εκκαθάριση των αναστολέων.

«Θα θυμηθεί την πορεία της εκστρατείας, τα θέματα, το χρονοδιάγραμμα» αλλά και «την επιταγή της ενότητας του κινήματος» σύμφωνα με συνεργάτη της. «Δεν είναι συνάντηση κρίσης, γιατί σε μια εκστρατεία είμαστε πάντα σε κρίση», επισημαίνει.

Η ευρωβουλευτής RN Πιρκαμπάς, που εκλέχθηκε από τη Γουαδελούπη, ανακοίνωσε με τη σειρά της την υποστήριξή της στον Ζεμούρ. Μιμείται τους ευρωβουλευτές Ζερόμ Ριβιέρ και Ζιλμπέρ Κολάρ, επίσης αποστάτες από το κόμμα της Marine Le Pen.

Ο Ερίκ Ζεμούρ «είναι κάποιος που δεν είναι πολιτικός.Ταυτίζομαι με αυτόν. Ακούει, δεν προσποιείται ότι μιλάει στη θέση των ακραίων», είπε η εκλεγμένη στη Γουαδελούπη, 46 ετών.

Οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή