Κ. Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη και αποκτά αναπτυξιακή δυναμική

Στα τέλη του 2023 η ολοκλήρωση της νέας οδικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και Eγνατία Οδό
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 16:08
UPD:16:23
Dimitris Papamitsos/Dimitris Papamitsos

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

A- A A+
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]
 
Στα τέλη του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η απευθείας οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Κωνσταντίνο Κουτσούκο και τους εκπροσώπους του εργολάβου (Άκτωρ).
 
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε την καθοριστική συμβολή που θα έχουν τόσο η νέα οδική, όσο και η νέα σιδηροδρομική σύνδεση του ΟΛΘ στην αλλαγή του προφίλ της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης και στην ανάπτυξη της περιοχής. Όοσν αφορά την οδική σύνδεση και την αποπεράτωση της ημιτελούς μεγάλης οδογέφυρας, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 1.300 μέτρα νέας οδογέφυρας, σύνδεση με δύο κλάδους προς την πλευρά του ΠΑΘΕ, ανακατασκευή του παλιού τμήματος της οδογέφυρας, κατασκευή νέων τοπικών δρόμων κ.α.
 
DIMITRIS PAPAMITSOS/DIMITRIS PAPAMITSOS
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο, όπου δήλωσε εντυπωσιασμένος για το μέγεθος του χώρου (σ.σ. 340 στρέμματα) και ικανοποιημένος, τονίζοντας σχετικά ότι «περνάμε από τις εξαγγελίες για το τι θα κάνουμε, σε έργα τα οποία γίνονται. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη και αποκτά αναπτυξιακή δυναμική. Η Θεσσαλονίκη έχει το μέλλον μπροστά της και μπορεί να το ατενίζει με αισιοδοξία». Περαιτέρω, σημείωσε ότι είναι σημαντικό σε αυτόν τον μικτό χώρο να υπάρχουν όλων των ειδών οι χρήσεις, ώστε να μπορέσει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του σε βάθος χρόνου, ενώ διαβεβαίωσε για την συνέχιση της χρηματοδότησης του έργου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου και των χώρων Πολιτισμού που θα διαμορφωθούν.
 
Επιπροσθέτως, μάλιστα, γνωστοποίησε ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τα υπόλοιπα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, τα οποία όπως επισήμανε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια λογική και ότι είναι σε επαφή με την Περιφέρεια και τους συναρμόδιους δήμους για να εξεταστεί πώς μπορούν να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι.
 
Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο θα γίνει κέντρο αναφοράς για την πόλη και θα αλλάξει αναπτυξιακά και πολιτιστικά τη φυσιογνωμία της, ενώ ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψη του στο πρώην στρατόπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «καλωσορίσατε στο σπίτι σας». 
 
«Θα είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αστικού πρασίνου στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αλλάξει όλα τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023, ενώ τον σχεδιασμό του έργου ανέπτυξε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
 

«Το τελευταίο που θέλουν οι πολίτες είναι οι τοξικές αντιπαραθέσεις»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με βουλευτές, κομματικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες τους οποίους κάλεσε να είναι «σε διάταξη μάχης» επαναλαμβάνοντας πάνως πως εκλογές θα γίνουν στο τελος της τετραετίας. 

«Στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε από αυτή την πορεία μας. Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο 2012, η Ελλάδα του 2022 τους έχει γυρίσει την πλάτη, διότι έχουμε μάθει από τα παθήματα μας ως χώρα, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θέλουμε να προοδεύσουμε, θέλουμε να ανοίξουμε μία καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο».

Όπως είπε η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για «στείρες αντιπαραθέσεις». «Το τελευταίο το οποίο θέλουν να ακούν σήμερα οι πολίτες είναι οι τοξικές αντιπαραθέσεις οι οποίες οδηγούν νομοτελειακά και σε μία αποστροφή από την πολιτική. Δεν είναι αυτή η πολιτική την οποία εμείς εκφράζουμε. Δίνουμε έμφαση πρώτα και πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Θέλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά τις ζωές των συμπολιτών μας. Κι έχουμε ένα εξαιρετικά πλούσιο έργο όχι για να συγκρινόμαστε με τους προηγούμενους, αλλά για να αναμετριόμαστε με τις προκλήσεις του παρόντος και τις ευκαιρίες του μέλλοντος» είπε.

Επισήμανε ακόμη πως «η Ελλάδα αλλάζει πίστα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η επόμενη δεκαετία θα είναι μία δεκαετία στην οποία η Ελλάδα θα κάνει πολύ μεγάλα άλματα στο μέλλον».

«Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο να συγκρίνουμε αυτή την τετραετία με την προηγούμενη τετραετία και να μιλήσουμε επίσης και για την επόμενη τετραετία γιατί το έργο μας δεν σταματάει. Τα σχέδια μας είναι πολύ φιλόδοξα για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε για να μπορούν να χωρέσουν σε μία τετραετία», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε τέλος στο κυβερνητικό έργο σε διάφορους τομείς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της ακρίβειας και διαβεβαίωσε πως «η μείωση της φορολογίας θα συνεχιστεί και ως το τέλος της τετραετίας θα έχουν υλοποιηθεί όλες οι δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή