Θεσσαλονίκη: Στην εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ ο πρώτος «σταθμός» της επίσκεψης του Κ. Μητσοτάκη

«Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους» ανέφερε ο πρωθυπουργός
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:45
UPD:11:35
Dimitris Papamitsos/Dimitris Papamitsos
A- A A+

Της Βάσως Βεγίρη

Η καινοτόμα και έντονα εξαγωγική επιχείρηση παραγωγής διχτυών ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε. που όπως έγραψε πρόσφατα το naftemporiki.gr, υλοποιεί επένδυση 6 εκατ. ευρώ για την πλήρη καθετοποίησή της, τον τριπλασιασμό της παραγωγής της και την επίτευξη μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ήταν ο πρώτος «σταθμός» της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και (σ.σ. και Οικονομικός Επόπτης του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ), Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος τον ξενάγησε τόσο στην παλαιότερη, όσο και στην υπό κατασκευή νέα μονάδα της εταιρείας (επέκταση εγκαταστάσεών κατά 10.000 τ.μ.). Ο πρωθυπουργός πλησίασε μάλιστα και χαιρέτησε εγκάρδια εργαζόμενες στην εταιρεία, σημειώνοντας ότι η παραγωγή γυναικοκρατείται, και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

DIMITRIS PAPAMITSOS/DIMITRIS PAPAMITSOS

«Δεν υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.  Όπως είπε, ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης «αφορά ακριβώς στο να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όχι απλά καλές συνθήκες εργασίας άλλα για εκείνους τους εργοδότες -εσείς δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία- οι οποίοι μπορεί να έχουν μία προδιάθεση να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους να έχουν οι εργαζόμενοι όλα τα εργαλεία στη διάθεσή τους ώστε να μπορούν να αμύνονται και κυρίως να καταγραφούν τον πραγματικό χρόνο εργασίας». 

«Τελικά δεν έχω συναντήσει καμία επιτυχημένη επιχείρηση στην οποία να μην υπάρχει καλό κλίμα μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων», πρόσθεσε.

Το προφίλ της εταιρείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ έχει δημιουργήσει τμήμα εκμάθησης ραφής διχτυών για γυναίκες της περιοχής, πολλές εκ των οποίων έχουν προσληφθεί στη συνέχεια στην εταιρεία, η οποία αυξάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της, που σήμερα αριθμεί 95 άτομα, έναντι 75 το 2020. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εταιρείας περιλαμβάνονται, επίσης, οι συνεργασίες της με στόχο την ανάπτυξη καινοτομιών, όπως με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ΕΚΕΤΑ και το ΑΠΘ. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών έχουν αναπτυχθεί δύο καινοτόμα προϊόντα, όπως τα αλεξίσφαιρα δίχτυα που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τα δίχτυα-ύφαλοι για την προστασία και διπλασιασμό των ιχθυοπληθυσμών στην θάλασσα. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύριος Καλαφάτης, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Έλενα Ράπτη και Στράτος Σιμόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, όπου απευθύνει αυτην την ώρα ομιλία στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς και θα ακολουθήσει μετάβαση στη δυτική Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά για τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Επίσης θα επισκεφθεί τα έργα στο λιμάμνι της Θεσσαλονίκης που αφορούν στη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή και την οδική σύνδεση με την ΠΑΘΕ, τις εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας του Αλιάκμονα και αργότερα το μεσημέρι θα έχει συναντήσεις στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς με τους υποψηφίους των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, κομματικά στελέχη, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή