Πολάκης- Αθανασίου: Το χρονικό του απίστευτου επεισοδίου στη Βουλή

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 06:59
UPD:07:07
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Tου Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου
[email protected]

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Παύλο Πολάκη να μιλά όρθιος επί ώρα εκτός μικροφώνου μετά από πρωτοφανή απόφαση του προεδρεύοντα, Χαράλαμπου Αθανασίου, να του κλείσει τον ήχο γιατί τοποθετήθηκε… «εκτός θέματος». 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου και απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, για την Novartis. Οι αναφορές του στην υπόθεση φαίνεται, όμως, ότι ενόχλησαν λιγότερο τον κ. Γεωργιάδη και περισσότερο τον κ. Αθανασίου ο οποίος τον διέκοπτε επανειλημμένως ζητώντας του να «επανέλθει στο θέμα» και απειλώντας τον με αφαίρεση του λόγου. 

«Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω!» του απάντησε ψυχρά ο κ. Πολάκης. «Δεν συμμορφώνεστε;» ανταπάντησε ο κ. Αθανασίου και λίγο αργότερα του αφαίρεσε το λόγο. Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην αίθουσα για να απαγγείλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης δεν έδειξε, όμως, να πτοείται και άρχισε να απευθύνεται εκτός μικροφώνου στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας του: «θα στα πω και από δω!». Βέβαια, το ακραίο μέτρο του κ. Αθανασίου δεν βρήκε σύμφωνο τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος ζήτησε δύο φορές από τον προεδρεύοντα να δώσει και πάλι το λόγο στον κ. Πολάκη. «Άστον να τα πει! Άστον να μιλήσει!» φώναξε ο κ. Γεωργιάδης στον κ. Αθανασίου από τα υπουργικά έδρανα αλλά εκείνος απέρριψε την πυροσβεστική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και επέμεινε στην απόφασή του δίνοντας επιπλέον εντολή στους πρακτικογράφους να μην καταγράφουν τίποτα από όσα έλεγε ο κ. Πολάκης. 

Ούτε και αυτή η εξέλιξη αποδείχθηκε ικανή να αποθαρρύνει τον κ. Πολάκη ο οποίος πλησίασε προς το έδρανο του κ. Γεωργιάδη και συνέχισε να του μιλά τετ-α-τετ για το θέμα της Novartis. Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στο βήμα και μιλούσε ώρα με κλειστό το μικρόφωνο στην Ολομέλεια ενώ έμενε και όρθιος αρνούμενος να αποχωρήσει. Σε κάποια στιγμή ο κ.  Γεωργιάδης έστρεψε το κινητό του και απαθανάτισε την απίστευτη εικόνα με τον κ. Πολάκη να μιλά εκτός μικροφώνου στην Ολομέλεια, απόντος του προεδρείου. Προσπάθειες για να κατέβει ο κ. Πολάκης από το βήμα έγιναν, και από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες, όμως, απέβησαν άκαρπες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι παρά τα λεγόμενα του κ. Αθανασίου τελικά ο Πρόεδρος της Βουλής δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα. Πιθανώς, αυτό έγινε γιατί αν προχωρούσε η πρόταση μομφής τότε σύμφωνα με τον κανονισμό ο κ. Πολάκης είχε δικαίωμα να πάρει και πάλι τον λόγο όπου θα μπορούσε να μιλήσει και πάλι για την Novartis. Επίσης, θα έπρεπε να ζητηθεί από την φρουρά να απομακρύνει δια της βίας τον κ. Πολάκη με μόνη κατηγορία ότι μιλούσε εκτός θέματος δηλαδή για ένα παράπτωμα στο οποίο υποπίπτουν εδώ και δεκαετίες βουλευτές, υπουργοί ακόμη και πρωθυπουργοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή