Περιπέτεια δίχως τέλος

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2007 20:00

A- A A+

Ο πόλεμος στο Ιράκ προσέφερε στους τρομοκράτες ένα νέο πεδίο δράσης, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ ενώπιον ξένων διπλωματών.

«Όπως το προέβλεπε και το φοβόταν η Γαλλία, ο πόλεμος επιδείνωσε τις διαφορές ανάμεσα στις κοινότητες και κλόνισε την ίδια την ακεραιότητα του Ιράκ», δήλωσε ο Σιράκ.

Η «περιπέτεια που άρχισε το Μάρτιο του 2003 από τις ΗΠΑ» κατέστησε εύθραυστη τη σταθερότητα του συνόλου της περιοχής και η κάθε χώρα ανησυχεί πλέον για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «άμεση προτεραιότητα περισσότερο από ποτέ είναι να αποδοθεί στους Ιρακινούς η πλήρης κυριαρχία τους».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, μετά τον Ιούλιο του 2006 σκοτώνονται καθημερινά στο Ιράκ τουλάχιστον 100 άμαχοι, ενώ σύμφωνα με το Πεντάγωνο από το Μάρτιο του 2003 έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους πρόκειται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ για το Ιράκ, η οποία θα περιλαμβάνει την αποστολή επιπλέον στρατιωτών στην πολύπαθη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή