Την Τετάρτη η δημοσιοποίηση της νέας πολιτικής Μπους για το Ιράκ

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2007 17:57
A- A A+

Η νέα πολιτική του Αμερικανού Προέδρου στο Ιράκ, την οποία θα ανακοινώσει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων έως και κατά 20.000 άνδρες, δηλαδή από δύο ως πέντε ταξιαρχίες, αναφέρει η εφημερίδα «New York Times», και θα θέτει μια σειρά από νέους στόχους στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, σκοπός των οποίων θα είναι η προσπάθεια πολιτικής και οικονομικής σταθεροποίησης της χώρας.

Το νέο σχέδιο προβλέπει έκκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Σουνιτών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά και την αναδιανομή του εισοδήματος που προέρχεται από το πετρέλαιο, καθώς και μία ευμενέστερη πολιτική αντιμετώπιση των πρώην μελών του κόμματος Μπάαθ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νέο μεγαλεπήβολο πρόγραμμα απασχόλησης για τους Ιρακινούς πολίτες.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελοζί (Δημοκρατική), δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «λευκή επιταγή» για τον Μπους ώστε να κάνει ό,τι επιθυμεί στο θέμα του Ιράκ, λέγοντας ότι το Κογκρέσο πιθανόν να του αρνηθεί τη χρηματοδότηση.

Η κα Πελόζι χαρακτήρισε τη σύρραξη στο Ιράκ ως «πόλεμο χωρίς τέλος», τον οποίο ο αμερικανικός λαός απορρίπτει. «Οι Δημοκρατικοί είναι κατά της κλιμάκωσης του πολέμου», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή