Γαλλία: Ποιος υποψήφιος για την προεδρία είναι πολύ ακραίος ακόμα και για τη Λεπέν;

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 11:54
UPD:11:59
REUTERS/BENOIT TESSIER
A- A A+

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε στον ακροδεξιό αντίπαλό της Ερίκ Ζεμούρ την Τρίτη, λέγοντας ότι η εκστρατεία του κατά της μετανάστευσης είναι πολύ ακραία ακόμη και για εκείνη.

«Δεν φέρνει τίποτα περισσότερο εκτός ίσως από βαρβαρότητα», δήλωσε η Λεπέν αναφερόμενη στον πρώην τηλεοπτικό σχολιαστή και συγγραφέα, σε συνέντευξή της στο Παρίσι στο Bloomberg TV.

Ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους, έχει «φάει» ψηφοφόρους από τη βάση υποστήριξης της Λεπέν και έχει δελεάσει ορισμένους κορυφαίους αξιωματούχους του κόμματός της, παρόλο που η εκστρατεία του έχει υποχωρήσει στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

«Πρέπει να είστε σταθεροί, ξεκάθαροι, να προειδοποιείτε για το τι πρόκειται να κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσετε βαρβαρότητα σε αυτό. Δεν χρειάζεται να επιτεθούμε στους ανθρώπους», πρόσθεσε η Λεπέν, κλείνοντας το «παράθυρο» συνεργασίας των δύο υποψήφιων για την γαλλική προεδρία. 

Η Λεπέν τόνισε επίσης ότι δεν θα ήθελε μέλη του περιβάλλοντος του Ζεμούρ στην ομάδα της, χαρακτηρίζοντάς τα «εξαιρετικά ριζοσπαστικά».

Υπενθυμίζεται ότι η Λεπέν ήρθε τρίτη στις προεδρικές εκλογές του 2012 και έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν το 2017 μετά από μια διχαστική και ταραχώδη εκστρατεία. Φέτος , η προοπτική νίκης γίνεται πιο δύσκολη προοπτική καθώς ο Ζεμούρ και η  Βαλερί Πεκρές του δεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι στα τέλη του περασμένου έτους. 

«Ζυγίζοντας» έτσι τις πιθανότητές της, η Λεπέν φαίνεται να εκτιμάει ότι η καλύτερη κίνησή της είναι να προσεγγίσει περισσότερο το κέντρο.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή