Σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών στην Ουκρανία από το γαλλικό ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 15:13
UPD:15:17
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Η Γαλλία συμβουλεύει σήμερα τους πολίτες της να αναβάλουν τα μη απαραίτητα ταξίδια τους στην Ουκρανία, όπου κλιμακώνεται η ένταση με τη γειτονική Ρωσία.

«Στο μέτρο του δυνατού, καλό είναι να αναβληθούν τα μη απαραίτητα ή επείγοντα ταξίδια στην Ουκρανία», συνιστά το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών στις επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές του συστάσεις.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε οι οικογένειες των διπλωματών των ΗΠΑ που είναι τοποθετημένοι στο Κίεβο να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, «εξαιτίας της μόνιμης απειλής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Το τοπικό προσωπικό μπορεί να εγκαταλείψει την πρεσβεία εάν το επιθυμεί· ευρύτερα, οι Αμερικανοί στην ουκρανική επικράτεια «πρέπει να εξετάσουν τώρα» την αναχώρησή τους με εμπορικές πτήσεις ή άλλα μεταφορικά μέσα, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κίνηση αυτή εθεωρείτο πιθανή εδώ και λίγες μέρες αν και το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών είχε πει πώς δεν υπήρχε «τίποτα να ανακοινωθεί» σχετικά με την εκκένωση των οικογενειών του προσωπικού της πρεσβείας στην Ουκρανία. Πρόκειται για «προληπτικά μέτρα», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε γιατί λαμβάνεται αυτή η απόφαση τώρα, η ίδια πηγή αναφέρθηκε στην προειδοποίηση από τον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή