Επικεφαλής ΠΟΥ: Συνεργασία για να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας- Όχι πανικός και αμέλεια

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 11:46
UPD:11:47
REUTERS/Christopher Black/WHO
A- A A+

Σε κινητοποίηση για συνεργασία κάλεσε σήμερα τις χώρες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προκειμένου να τερματιστεί η οξεία φάση της πανδημίας covid-19, λέγοντας ότι πλέον διαθέτουν όλα τα εργαλεία για να το πράξουν.

«Η πανδημία covid-19 εισέρχεται τώρα στο τρίτο έτος της και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε σε συνέντευξή του. 

Συμπλήρωσε δε ότι «Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να τερματίσουμε την οξεία φάση της πανδημίας. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε να συνεχίζεται, κινούμενοι μεταξύ του πανικού και της αμέλειας». 

Επεσήμανε ακόμη ότι σήμερα, η Γερμανία έχει γίνει η μεγαλύτερη δωρήτρια του ΠΟΥ, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ενώ ιστορικά οι ΗΠΑ συνεισέφεραν τα περισσότερα χρήματα στον οργανισμό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε επεσήμανε ότι βασική προτεραιότητα της Γερμανίας, η οποία ανέλαβε την προεδρία της G7, είναι να τελειώσει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ζήτησε «μια ιδιαίτερα επιταχυμένη, πραγματικά παγκόσμια εμβολιαστική εκστρατεία» για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Πηγή: Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή