Εξαδάκτυλος: Με «βαριά καρδιά» η παράταση των μέτρων- Κανένα περιθώριο για αύξηση διασωληνώσεων

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:22
UPD:10:26
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

«Με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται, ενώ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Μιλώντας  στον ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε ότι είναι «πιο ακριβές να μιλάμε για συγκράτηση, παρά για υποχώρηση των κρουσμάτων», επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «αδικία» στα μέτρα, καθώς οι μικρότεροι ηλικιακά, «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους ανεμβολίαστους που γεμίζουν τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα «Η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νοσήσης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας», εξήγησε στην ίδια εκπομπή, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Ο καθηγητής είπε πως ενώ «κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ναι μεν η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή