ΗΑΕ: Μόνο με ενισχυτική δόση η είσοδος στο Αμπου Ντάμπι

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 13:52
UPD:13:57
REUTERS/Stringer
A- A A+

Χωρίς ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 δεν θα επιτρέπεται στο εξής η είσοδος στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως ανακοινώθηκε, από αυτήν την εβδομάδα, τα άτομα που ταξιδεύουν στο Άμπου Ντάμπι θα πρέπει να έχουν λάβει αναμνηστική δόση για να εισέλθουν στην πόλη, εκτός εάν εξαιρούνται από τις αρχές.

Η απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το εμιράτο ανακοίνωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα χρειαστούν το πράσινη status σε στην εφαρμογή υγείας για να τους επιτρέπεται να εισέλθουν. Το πράσινη status θα εμφανίζεται πλέον μόνο όσους έχουν λάβει αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι ακόμα σαφές εάν το μέτρο ισχύει και για το Ντουμπάι, το οποίο είχε γενικά λιγότερους περιορισμούς μέσω της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αυξηθεί από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον τον Δεκέμβριο. Η χώρα ανέφερε 2.792 κρούσματα την Τρίτη.  Πριν εμφανιστεί η Όμικρον, η χώρα είχε καταφέρει να κρατήσει υπό έλεγχο τα κρούσματα για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.  

Τα ΗΑΕ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο και έχουν χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις στο 42% περίπου του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων ατόμων. Η χώρα έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά τεστ στον κόσμο. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή