O Μακρόν σε «ρυθμούς εκλογών», σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

«Κάθοδος στον Άδη» για την Ινταλγκό
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 12:45
UPD:12:56
REUTERS/POOL
A- A A+

Σε ρυθμούς εκλογών κινείται πλέον η Γαλλία, με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Le Figaro, να δίνει 38% στον Εμανουέλ Μακρόν στην πρόθεση ψήφου, τρεις μήνες πριν από τον πρώτο γύρο.

Όσοι πίστευαν ότι η επίθεση του Εμανουέλ Μακρόν στο κίνημα antivax (αντιεμβολιαστές) θα είχε συνέπειες στο ποσοστό εμπιστοσύνης, τη δημοτικότητά του ή τις προθέσεις ψήφου του, έκαναν λάθος. Μια εβδομάδα μετά τη διαμάχη, την οποία διατηρούν ευρέως οι αντίπαλοί του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει τη βαθμολογία του στο βαρόμετρο Kantar Public να ανεβαίνει στο 38%, που τον βάζει σε σχετικά άνετη θέση για τους επόμενους τρεις μήνες στον πρώτο γύρο.

Αυτή την εποχή του χρόνου, ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν μόλις 19% το 2017 και είχε ήδη εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του. Ο Νικολά Σαρκοζί, που δεν ήταν ακόμη επίσημος υποψήφιος, βρισκόταν στο 29% το 2012. Ο Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να διατηρήσει τον ρυθμό που έχει υιοθετηθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, με δύο ταξίδια την εβδομάδα. 

Ο υποψήφιος για το Europe Ecology Les Verts (οι Πράσινοι) ξεκινάει το έτος 2022 με θετική αύρα. Βρίσκεται στην κορυφή των αριστερών υποψηφίων στο βαρόμετρο: για την Αριστερά (35%, +8) αλλά και τη Δεξιά (15%, +7), ακόμα κι αν είναι πιο οριακό.

Η κάθοδος στην κόλαση συνεχίζεται για την υποψήφια των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό. Χάνει ψήφους στην άκρα αριστερά (28%, -12) και στην αριστερά (32%, -9), τον βασικό της στόχο. Ακόμη χειρότερα, η επιστροφή της Κριστιάν Τομπιρά την απειλεί ευθέως. Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τα πάει καλύτερα από αυτήν (18%).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή