Κριτική Όλι Ρεν στον Σαρκοζί για την Τουρκία

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 16:02
A- A A+

Ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Όλι Ρεν, επέκρινε τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας και υποψήφιο για την προεδρία της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, για τα σχόλιά του κατά της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/15/1288892.htm .

Ο Όλι Ρεν, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη για συναντήσεις με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το κατά πόσο μία νίκη του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ιδιαίτερα όσον αφορά την Τουρκία.

«Μπορώ μόνο να πω πως η διαρκής αμφισβήτηση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας διαβρώνει την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία και τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία», παρατήρησε ο Φινλανδός Επίτροπος.

«Κατά την άποψή μου, μια καλύτερη προσέγγιση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία είναι να είναι δίκαιη και σταθερή. Δίκαιη, διατηρώντας τη δέσμευσή μας όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας μόλις ανταποκριθεί σε όλες τις προϋποθέσεις, και σταθερή, υπογραμμίζοντας τις αυστηρές προϋποθέσεις που σχετίζονται με τους ενταξιακούς στόχους», τόνισε ο κ. Ρεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή