Δανεικός στην Άστον Βίλα ο Κουτίνιο

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 23:03
UPD:23:08
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Η Άστον Βίλα συμφώνησε να φέρει στο Μπέρμιγχαμ τον πρώην πλέι μέικερ της Λίβερπουλ Φιλίπε Κουτίνιο ως δανεικό από την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Η συμφωνία, η οποία υπόκειται σε χορήγηση ιατρικής άδειας και άδειας εργασίας, περιλαμβάνει οψιόν αγοράς του 29χρονου Βραζιλιάνου για 33 εκατομμύρια λίρες στο τέλος της σεζόν.

Ο Κουτίνιο εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα με μεταγραφή 142 εκατομμυρίων λιρών από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος διεθνής δεν σημείωσε την προσδοκώμενη επιτυχία και η «Μπάρτσα» θέλει να ελαφρύνει τους μισθούς της.

Άρσεναλ, Έβερτον, Νιούκαστλ και Τότεναμ συνδέθηκαν επίσης με ενδεχόμενη μετακίνηση του Κουτίνιο. 

Ο Βραζιλιάνος επιτελικός, ο οποίος έχει σκοράρει 26 γκολ σε 106 εμφανίσεις με τους Καταλανούς, έχει ακόμη 18 μήνες συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα (λήγει στο τέλος της σεζόν 2022-23). 

Η άφιξη του Κουτίνιο στην Άστον Βίλα τον επανασυνδέει με τον μάνατζερ των «Χωριατών», Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του στη Λίβερπουλ.

Ο Τζέραρντ, ο οποίος περιέγραψε τον πρώην συμπαίκτη του ως «ειδικό ποδοσφαιριστή», και ο Κουτίνιο ήταν βασικά κομμάτια της ομάδας της Λίβερπουλ που δεν κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ το 2014. 

Ο Κουτίνιο σημείωσε 54 γκολ σε 201 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ, στην οποία εντάχθηκε με μια μεταγραφή 8,5 εκατομμυρίων λιρών από την Ίντερ τον Ιανουάριο του 2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις