Αθλητικά
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 23:03

Δανεικός στην Άστον Βίλα ο Κουτίνιο

Η Άστον Βίλα συμφώνησε να φέρει στο Μπέρμιγχαμ τον πρώην πλέι μέικερ της Λίβερπουλ Φιλίπε Κουτίνιο ως δανεικό από την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Η Άστον Βίλα συμφώνησε να φέρει στο Μπέρμιγχαμ τον πρώην πλέι μέικερ της Λίβερπουλ Φιλίπε Κουτίνιο ως δανεικό από την Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Η συμφωνία, η οποία υπόκειται σε χορήγηση ιατρικής άδειας και άδειας εργασίας, περιλαμβάνει οψιόν αγοράς του 29χρονου Βραζιλιάνου για 33 εκατομμύρια λίρες στο τέλος της σεζόν.

Ο Κουτίνιο εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα με μεταγραφή 142 εκατομμυρίων λιρών από τη Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος διεθνής δεν σημείωσε την προσδοκώμενη επιτυχία και η «Μπάρτσα» θέλει να ελαφρύνει τους μισθούς της.

Άρσεναλ, Έβερτον, Νιούκαστλ και Τότεναμ συνδέθηκαν επίσης με ενδεχόμενη μετακίνηση του Κουτίνιο. 

Ο Βραζιλιάνος επιτελικός, ο οποίος έχει σκοράρει 26 γκολ σε 106 εμφανίσεις με τους Καταλανούς, έχει ακόμη 18 μήνες συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα (λήγει στο τέλος της σεζόν 2022-23). 

Η άφιξη του Κουτίνιο στην Άστον Βίλα τον επανασυνδέει με τον μάνατζερ των «Χωριατών», Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του στη Λίβερπουλ.

Ο Τζέραρντ, ο οποίος περιέγραψε τον πρώην συμπαίκτη του ως «ειδικό ποδοσφαιριστή», και ο Κουτίνιο ήταν βασικά κομμάτια της ομάδας της Λίβερπουλ που δεν κατέκτησε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ το 2014. 

Ο Κουτίνιο σημείωσε 54 γκολ σε 201 εμφανίσεις με τη Λίβερπουλ, στην οποία εντάχθηκε με μια μεταγραφή 8,5 εκατομμυρίων λιρών από την Ίντερ τον Ιανουάριο του 2013.