«Αμερικάνικη Νύχτα» στο κέντρο της Αθήνας

Το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφώ προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 15:12
UPD:15:12
A- A A+

Την ταινία του Φρανσουά Τρυφώ «Η Αμερικάνικη Νύχτα» (La Nuit Americaine), που προβλήθηκε το 1973, θα παρουσιάσει η ARTENS την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, στις 8.30 το βράδυ [Βουκουρεστίου 40, Αθήνα].

Με έναν τίτλο που σημαίνει την οπτική απάτη της κινηματογραφικής τέχνης, ο Φρανσουά Τρυφώ φέρνει σε παραλληλία δύο κόσμους, τον μυθοπλαστικό κόσμο του δράματος μιας ταινίας, και τις ιστορίες των ανθρώπων που την κατασκευάζουν. Αυτή η έμφαση τόσο στην ένδυση όσο και στη γυμνότητα των πραγμάτων είναι μια ερωτική επιστολή του Γάλλου δημιουργού προς τον κινηματογράφο του Ζαν Ρενουάρ, αλλά και μια σειρά ερωτηματικών του ως προς το τι είναι αληθινό. Ταυτόχρονα, είναι ένα απίστευτα διασκεδαστικό γαϊτανάκι πολλών προσώπων και πολλών ιστοριών, μέσα και έξω από την κινηματογραφική οθόνη.

Η εξαιρετική αυτή γαλλική ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Τρυφώ. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της, ξεχωρίζει κανείς την Ζακλίν Μπισσέ, τον Ζαν-Πιερ Λεώ, τον Ζαν-Πιερ Ωμόν, την Βαλεντίνα Κορτέζε, την Ναταλί Μπάϊ και τον ίδιο τον Τρυφώ. Μόνιμος συνεργάτης του ο πολύ μεγάλος μουσικοσυνθέτης Ζωρζ Ντελερύ.

Η ταινία διαρκεί 1 ώρα και 53 λεπτά.  Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη

Σε όλους τους χώρους της ARTENS τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την covid-19.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα / 1ος Όροφος

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς