Γ. Παυλάκης: Το «τσουνάμι» αρχίζει τώρα- Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 08:13
UPD:08:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προς τη σωστή κατεύθυνση έκρινε πως είναι τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα στη χώρα μας ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ήρθαν αργοπορημένα. Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι, όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές, είπε χαρακτηριστικά. 

 Κατά τον κ. Παυλάκη η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το «τσουνάμι» κρουσμάτων, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο. «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο, έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα», τόνισε ο κ. Παυλάκης, χαρακτηρίζοντας τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία.

Ο ερευνητής εκτίμησε ότι εάν κορυφωθεί το κύμα των μολύνσεων στα μέσα Ιανουαρίου, τότε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία.  

Συνοψίζοντας τι πρέπει να κάνουμε για τον έλεγχο της πανδημίας, σημείωσε ότι απαιτείται μαζικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός,  επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους. 

«Αναγκαία τα εμβόλια αλλά πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει να παρθούν μέτρα.  Η Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματάνι παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών, είπε, ενώ αναφερόμενος στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα.

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή