Τζόνσον: Το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ δεν έχει κάνει αναμνηστική δόση

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 15:16
UPD:15:23
REUTERS/POOL
A- A A+

Έως και το 90% των ασθενών με Covid-19 που εισάγονται στην εντατική στη Βρετανία δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη, αποκλείοντας για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιορισμών πριν από την Πρωτοχρονιά. .

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που εισάγονται στην εντατική στα νοσοκομεία μας είναι αυτοί που δεν είχαν λάβει αναμνηστική δόση», είπε ο ηγέτης των Τόρις στο περιθώριο επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού νοσοκομείου . «Έχω μιλήσει με γιατρούς που λένε ότι έως και το 90% των ατόμων στην εντατική δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τον πληθυσμό να λάβει ένα εμβόλιο πρόσθετης δόσης.

«Αν δεν εμβολιαστείτε, έχετε κατά μέσο όρο οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξετε στο νοσοκομείο», είπε ο Μπόρις Τζόνσον. Αντιμέτωπο με μια μετεωρική εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, με ρεκόρ σχεδόν 130.000 κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τρίτη στην Αγγλία και την Ουαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε μια τεράστια εκστρατεία ενίσχυσης εμβολίων που έχει ήδη καταστήσει δυνατή τη χορήγηση πρόσθετης δόσης σε σχεδόν 57% τον πληθυσμό άνω των 12 ετών.

Βασιζόμενος στην πρόοδο του εμβολιασμού και παρά τις αυξανόμενες νοσηλείες, ο Μπόρις Τζόνσον έχει νέα την Τετάρτη ότι απέκλεισε αυστηρότερους περιορισμούς που ισχύουν στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, σε αντίθεση με τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που έκλεισαν ιδιαίτερα τα νυχτερινά κέντρα.

«Η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να δημιουργεί πραγματικά προβλήματα, βλέπουμε την αύξηση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία, αλλά είναι σαφώς λιγότερο επιθετική από την παραλλαγή Delta και μπορούμε να συνεχίσουμε όπως κάνουμε ως τώρα», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.  Ωστόσο, κάλεσε τον πληθυσμό να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά «με προσοχή».

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, 8.240 άτομα με Covid νοσηλεύτηκαν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 842 με οξυγόνο. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές φοβούνται ότι παρά τον χαμηλότερο κίνδυνο, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τόσο υψηλός που ασκεί ανυπέρβλητη πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα, ειδικά καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός μολυσμένων υγειονομικών αναγκάζεται σε απομόνωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή