Γ. Γεωργαντάς: Στις 3/1 οι νέες παραδόσεις εμβολίων Pfizer για τα παιδιά

Διαθέσιμα 120.000 νέα ραντεβού
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 10:04
UPD:10:22
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο, επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στις 3 Ιανουαρίου τη νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια. 

Δήλωσε παράλληλα ότι μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από γονείς παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15.000 εμβολιασμοί, ενώ έχουν διατεθεί σχεδόν όλα. 

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ανέφερε ότι «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία», προσθέτοντας ότι «τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ τόνισε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Σημειώνεται, ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή