Γερμανία: 30 εκατομμύρια νέοι εμβολιασμοί, αλλά τα 25 εκατ. αφορούν αναμνηστικές δόσεις

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 13:51
UPD:14:06
REUTERS/ANNEGRET HILSE
A- A A+

Η Γερμανία έχει επιτύχει τον στόχο της για 30 εκατομμύρια επιπλέον εμβολιασμούς κατά του COVID-19 μέχρι το τέλος του έτους, μια ώθηση που στοχεύει στην εκ νέου ενεργοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού, παράλληλα με την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης των λοιμώξεων COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είπε ότι το όριο των 30 εκατομμυρίων πέρασε την Κυριακή, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Φτάσαμε σε ένα σημαντικό ορόσημο», φέρεται να είπε ο Λάουτερμπαχ. «Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό».

Από τα εμβόλια που προστέθηκαν, τα 25 εκατομμύρια ήταν αναμνηστικές δόσεις και τα 5 εκατομμύρια ήταν εμβολιασμοί για πρώτη ή δεύτερη φορά.

Ο στόχος τέθηκε στις 18 Νοεμβρίου - ακόμη και πριν ορκιστεί ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς στις 8 Δεκεμβρίου - να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος καθημερινός αριθμός κρουσμάτων που προκαλείται από την παραλλαγή Δέλτα, αφού ο ρυθμός των εμβολιασμών είχε επιβραδυνθεί από το καλοκαίρι. Ο στόχος έγινε πιο επείγων μετά την αναφορά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον που άρχισε να σαρώνει όλη την Ευρώπη.

Οι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων έχουν μειωθεί πρόσφατα στη Γερμανία, αλλά οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Όμικρον θα μπορούσε να τα ωθήσει γρήγορα υψηλότερα.

Η προσπάθεια εμβολιασμού της Γερμανίας είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Οι πρώτοι μήνες του 2021 χαρακτηρίστηκαν από ανεπαρκή εμβόλια, τα οποία άφησαν τον ρυθμό πολύ πίσω από τις προσπάθειες εμβολιασμού στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ρυθμός ανέβηκε την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού και στη συνέχεια επιβραδύνθηκε ξανά το φθινόπωρο καθώς μειώθηκαν οι αριθμοί των κρουσμάτων.

Επί του παρόντος, η ζήτηση για ενισχυτικές δόσεις κατά της μετάλλαξης Όμικρον και των κυβερνητικών περιορισμών για τα μη εμβολιασμένα άτομα που εισέρχονται σε καταστήματα, εστιατόρια και μέσα μεταφοράς έχει δει τον ρυθμό να αυξάνεται ξανά, σημειώνοντας ημερήσιο ρεκόρ 1,6 εκατομμυρίων στις 15 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση χρειάστηκε να αναβάλει έναν άλλο στόχο, αυτόν της ανοσοποίησης του 80% του πληθυσμού της, για τα τέλη Ιανουαρίου από τις 7 Ιανουαρίου. Επί του παρόντος, 58,9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ή το 70,8% του πληθυσμού, σύμφωνα με το dpa. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου ασθενειών, το Ινστιτούτο Robert Koch, δήλωσε ότι ο πραγματικός αριθμός των εμβολιασμένων θα μπορούσε να είναι έως και 5% υψηλότερος λόγω των κενών στις αναφορές.

Η Γερμανία συνέστησε τον εμβολιασμό για όλες τις ηλικίες 12 έως 17 ετών και για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών με προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας. Παιδιά 5 έως 11 χωρίς προϋπάρχουσες παθήσεις μπορούν να εμβολιαστούν εάν το επιθυμούν οι γονείς τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή