Μακρόν: Τηρείτε τα μέτρα προστασίας και κάντε προληπτικά τεστ

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 12:46
UPD:12:49
REUTERS/SARAH MEYSSONNIER
A- A A+

«Ας φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», προέτρεψε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό και ευχόμενος «καλές γιορτές σε όλους».

Λίγες ώρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, και ενώ το πέμπτο κύμα του Covid-19 βρίσκεται σε εξέλιξη λόγω της έκρηξης της παραλλαγής Όμικρον, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε στο Twitter αυτή την Πέμπτη. «Σε αυτούς που θα έχουν τη χαρά να είναι μαζί με την οικογένειά τους: μέτρα προστασίας, προληπτικό τεστ για ασφάλεια», ενώ εργαστήρια και φαρμακεία κατακλύζονταν αυτή την εβδομάδα από Γάλλους που θέλουν να κάνουν τεστ.

«Σε περίπτωση συμπτώματος, απομονωνόμαστε, ειδοποιούμε», υπενθύμισε επίσης ο Μακρόν, γνωρίζοντας ότι επί του παρόντος καταρρίπτονται καθημερινά ρεκόρ λοιμώξεων, παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. «Ας φροντίζουμε ο ένας τον άλλον», ευχαριστώντας το προσωπικό που «κινητοποιήθηκε για να μας περιθάλψει και να μας προστατεύσει». Και τέλος με την ευχή «καλές γιορτές σε όλους», πριν, ίσως, έρθουν νέοι περιορισμοί.

Η πανδημία συνεχίζει να εξελίσσεται στη Γαλλία την Τετάρτη, όπου ανακοινώθηκαν 84.272 κρούσματα σε 24 ώρες, ενώ νοσηλεύονται επί του παρόντος 16.118 ασθενείς με Covid-19, έναντι 16.076 την προηγούμενη ημέρα. Από την προηγούμενη μέρα έχουν εισαχθεί 1404 άτομα. 3.147 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική, εκ των οποίων 322 εισήχθησαν από την προηγούμενη μέρα. 170 άνθρωποι πέθαναν επίσης στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον απολογισμό σε 95.083 θανάτους στα νοσοκομεία από την έναρξη της πανδημίας στη Γαλλία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή