Η Ινταλγκό «ούτε που το σκέφτεται» να αποχωρήσει για χάρη της Τομπιρά

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 12:05
UPD:12:09
EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
A- A A+

Η Κριστιάν Τομπιρά έρχεται, αλλά η Aν Ινταλγκό δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στην κούρσα για το Ελιζέ: «Με τίποτα. Αυτή είναι μια επιπλέον υποψηφιότητα. Εγώ, σε ό,τι με αφορά, προτείνω προκριματικό από την αριστερά. Είναι δική μου ευθύνη», υποστήριξεη υποψήφια των σοσιαλιστών στο BFMTV την Πέμπτη.

Η Τομπιρά πάντως έχει όντως διευκρινίσει ότι «δεν θα ήταν άλλη υποψήφια» και ότι θα κατέβαινε υποψήφια για την προεδρία μόνο εάν από πίσω της σχηματιζόταν συνδικάτο.

Οι κοντινοί της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης ελπίζουν πάντως ότι η αποχώρηση της Αν Ινταλγκό θα έρθει πιο φυσικά από ό,τι ισχυρίζεται: ότι η υποψήφια, λόγω των κακών δημοσκοπήσεων, θα καταλήξει να παραιτηθεί. Η Ινταλγκό απαντώντας σε αυτό το σενάριο, θεωρεί ότι η Αριστερά έχει «ακόμα τον Ιανουάριο» να το οργανώσει. «Ξέρω ότι η αριστερά, αν δεν είναι ενωμένη, δεν μπορεί να κυβερνήσει», επέμεινε.

Επισήμως, η Κριστιάν Τομπιρά δεν είναι ωστόσο εχθρική στην ιδέα των προκριματικών. Κατά τη διάρκεια του πρώτου της ταξιδιού το περασμένο Σάββατο στο Σεν Ντενί, ένιωσε ότι η πλατφόρμα πολιτών της «Λαϊκής Πρωτοβάθμιας» αντιπροσώπευε «τον τελευταίο χώρο» για να δοκιμάσει να κατέβει στο ράλι των γαλλικών προεδρικών εκλοών.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος των Πρασίνων Γιαννίκ Ζαντό αρνείται να υποταχθεί σε μια τέτοια διαδικασία, λέγοντας ότι αντλεί τη νομιμοποίησή του από μια προκριματική διαδικασία περιβαλλοντιστών που είχε ήδη οργανωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όσο για τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, αυτή η πρόταση ουσιαστικά δεν υφίσταται, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να συμμετάσχει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή