Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του Δημοσίου στη δημοπρασία του οίκου Christie's

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 14:57
A- A A+

«Η κυβέρνηση ζητά τη μη διεξαγωγή της δημοπρασίας και επισημαίνει ότι από τη λίστα αντικειμένων εκείνης της περιόδου δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ακριβής προέλευση και ο τρόπος βάσει του οποίου περιήλθαν στον Οίκο Christies, τα προς δημοπράτηση συγκεκριμένα αντικείμενα». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική παρέμβαση σε δημοπρασία της φερόμενης ως συλλογής του Γεωργίου Α΄.

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα και σε απάντηση σχετικής δήλωσης του αρμοδίου για τον Πολιτισμό εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Χυτήρη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις συναφείς δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των συγκεκριμένων αντικειμένων».

Αναφορικά, τέλος, με το ενδεχόμενο να λάβει μέρος το ελληνικό Δημόσιο στη δημοπρασία για να πλειοδοτήσει σε ορισμένα αντικείμενα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του κ.Βουλγαράκη παρατήρησε πως «δεν θέτει τέτοιο ζήτημα ο υπουργός Πολιτισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή