Πολιτική
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 14:57

Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του Δημοσίου στη δημοπρασία του οίκου Christie's

«Η κυβέρνηση ζητά τη μη διεξαγωγή της δημοπρασίας και επισημαίνει ότι από τη λίστα αντικειμένων εκείνης της περιόδου δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ακριβής προέλευση και ο τρόπος βάσει του οποίου περιήλθαν στον Οίκο Christies, τα προς δημοπράτηση συγκεκριμένα αντικείμενα». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική παρέμβαση σε δημοπρασία της φερόμενης ως συλλογής του Γεωργίου Α΄.

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα και σε απάντηση σχετικής δήλωσης του αρμοδίου για τον Πολιτισμό εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Τ. Χυτήρη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις συναφείς δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των συγκεκριμένων αντικειμένων».

Αναφορικά, τέλος, με το ενδεχόμενο να λάβει μέρος το ελληνικό Δημόσιο στη δημοπρασία για να πλειοδοτήσει σε ορισμένα αντικείμενα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του κ.Βουλγαράκη παρατήρησε πως «δεν θέτει τέτοιο ζήτημα ο υπουργός Πολιτισμού».