Ο Αφράτος σώζει τα Χριστούγεννα

«Ο γάτος των Χριστουγέννων» || εκδόσεις Μεταίχμιο
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 09:03
A- A A+

«Ο γάτος των Χριστουγέννων» της Λούσι Ρόουλαντ με εικονογράφηση της Πόλα Μπόουλς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Μεταίχμιο και τα όμορφα στιχάκια του απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3+.

«Στον Βόρειο Πόλο ζούσε ένας γάτος, ο Αφράτος, που ’ταν χαδιάρης, φουντωτός, του Άι-Βασίλη ο γάτος! Ο Αφράτος ήταν υπναράς: βράδυ και μεσημέρι ξάπλωνε και κοιμότανε στα πιο αστεία μέρη. Κι όσο γλυκά χουζούρευε, κρυφά ονειρευόταν πως στου Άι-Βασίλη το έλκηθρο πετούσε και χαιρόταν. “Αύριο είναι Παραμονή!” σκέφτηκε γλαρωμένος. “Ο Αι-Βασίλης, σίγουρα θα ’ναι πελαγωμένος. Αν σηκωθώ από νωρίς κι όλη μέρα βοηθήσω, ίσως μ’ αφήσει δίπλα του στο έλκηθρο να καθίσω”. Όμως…».

Όμως το σχέδιό του πάει  στραβά, καθώς την Παραµονή των Χριστουγέννων, μετά από έναν σωρό γκάφες,   παίρνει έναν  υπνάκο  µέσα σ’ ένα κουτί· όταν ξυπνά ανακαλύπτει ότι ναι μεν είναι πάνω στο έλκηθρο,  μα τυλιγμένος για δώρο και φορτωµένος  µαζί µε τα υπόλοιπα πακέτα! –«Κάτι λοιπόν το έλκηθρο που έτρεχε βιαστικά, κάτι το χιόνι που ’πεφτε κι η τόση παγωνιά, ο Αφράτος ξάφνου ξύπνησε. Απ’ το κουτί κοιτάει και φανταστείτε έκπληξη σαν είδε πως πετάει!»

Πώς θα γλιτώσει; Και, άραγε,  θα καταφέρει να σώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τον ύπουλο Μπιλ και την κατεργάρα Ντόρα -τους αδίστακτους ληστές που θέλουν να τα κλέψουν;

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς