Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Ολλανδία

Κλείνουν τα σχολεία, μειωμένο ωράριο στην εστίαση
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 11:50
UPD:11:53
REUTERS/POOL New
A- A A+

Η ολλανδική κυβέρνηση παρέτεινε την Τρίτη τα μέτρα της για τον κορωνοϊό έως τις 14 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να λέει ότι για την προστασία των ηλικιωμένων, φέτος «δεν θα υπάρξουν αγκαλιές με τα εγγόνια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο».

«Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα πικρό μήνυμα», είπε ο Ρούτε καθώς ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα μια εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. «Αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων».

Από τις 5 μ.μ. έως τις 5 π.μ., τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι πολιτιστικοί χώροι θα παραμείνουν κλειστά, με τα σούπερ μάρκετ να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τα σκληρά μέτρα της παρά το γεγονός ότι η χώρα ανέφερε κατά μέσο όρο 16.640 θετικά κρούσματα την ημέρα σε μια περίοδο επτά ημερών, σημαντικά χαμηλότερα από τις προηγούμενες εβδομάδες. Αντίθετα, σκοπεύει να καταρτίσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού.

Ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν η επιτάχυνση της ενισχυτικής εκστρατείας για τα εμβόλια ως απάντηση στην παραλλαγή Όμικρον. Από τον Ιανουάριο, όλοι οι άνω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν μια αναμνηστική δόση

Η χώρα έχει επί του παρόντος ένα ποσοστό διπλού εμβολιασμού 72%, αλλά υπολείπεται σημαντικά για την αναμνηστική δόση εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία της ολλανδικής υπηρεσίας για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών (RIVM).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή