Γ. Οικονόμου: «Όχι» σε νέα μέτρα εν όψει Χριστουγέννων

Το τρίπτυχο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 12:02
UPD:12:41
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων πριν από τις εορτές απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναπτύσσοντας παράλληλα το τρίπτυχο βάσει του οποίου προχωράει η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας εν όψει των Χριστουγέννων.

«Στη φάση αυτή δεν μελετάμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είτε περιορισμούς» ανέφερε συγκεκριμένα εξηγώντας πως η περίοδος των Χριστουγέννων είναι «πολύ σημαντική για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς».

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και η διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ είναι οι βασικές παράμετροι για να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος και να περάσουμε τα Χριστούγεννα όπως πρέπει».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «στην ατζέντα της συζήτησης υπάρχει το θέμα της πανδημίας» και υπενθύμισε πως για την Εκκλησία υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που αφορά τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες».

Έως τις 18 Δεκεμβρίου η διάθεση δωρεάν self test στον ενήλικο πληθυσμό

Έως τις 18 Δεκεμβρίου συνεχίζεται στο μεταξύ η διάθεση δωρεάν self test στους ενηλίκους, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο του πληθυσμού. «Εν όψει των εορτών επιβάλλεται σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και ο συχνός έλεγχος με αυτοδιαγνωστικά τεστ» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή δόθηκε παράταση στη διανομή των δωρεάν τεστ για τους ενηλίκους.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας έως τις 18/12/2021 και ώρα 17.00, οι ενήλικοι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διάθεση self test γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή