Στην έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ ο Κ. Μητσοτάκης - Ομιλία με μηνύματα εν όψει Χριστουγέννων

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 09:15
UPD:09:45
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
A- A A+

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα παραστεί και θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, την περασμένη Παρασκευή. 

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει τη σημερινή παρουσία του στη ΔΙΣ προκειμένου να στείλει εκ νέου μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών, αλλά και τήρησης των μέτρων στους ιερούς ναούς. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει και τη συμβολή των ιεραρχών.

Η επικείμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της ΔΙΣ τροφοδότησε τις περασμένες ημέρες την επικαιρότητα με δημοσιεύματα περί μονιμοποίησης 4.000 ιερέων. Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για παραφιλολογία, επιχειρώντας να βάλει τέλος στα σενάρια. «Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας» ανέφερε.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή