Ελβετία: Ο στρατός στη μάχη της πανδημίας

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 15:52
UPD:15:57
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Η Ελβετία θα αναπτύξει έως και 2.500 στρατιωτικούς για να βοηθήσει τις περιφερειακές αρχές να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε η κυβέρνηση την Τρίτη, αξιοποιώντας και πάλι τις ένοπλες δυνάμεις για να υποστηρίξουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται.

Η Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν έχουν αναφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και σχεδόν 11.300 θανάτους από τη νόσο από τότε που ξέσπασε η πανδημία πέρυσι. Τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, πιέζοντας ορισμένα νοσοκομεία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει την οικονομία ανοιχτή σε μια «κρίσιμη κατάσταση».

Την περασμένη εβδομάδα, αυστηροποίησε τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και την έκδοση πιστοποιητικού που να αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί ή έχει αναρρώσει από τον ιό.

Η Ελβετία, η οποία χρησιμοποίησε τον στρατό δύο φορές πέρυσι για να βοηθήσει την κατάσταση, θα αφήσει τα καντόνια να ζητήσουν βοήθεια για τη φροντίδα ή τη μεταφορά ασθενών και για την υποστήριξη εμβολιασμών εάν η πολιτική άμυνα, η πυροσβεστική και οι πόροι του ιδιωτικού τομέα είναι ανεπαρκείς.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει το μέτρο, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου.

Σχεδόν το 79% των μονάδων εντατικής θεραπείας νοσοκομείων είναι πλέον κατειλημμένες, εκ των οποίων οι ασθενείς με COVID αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 30%.

Μόνο το 66% του ελβετικού πληθυσμού - ή τρία στα τέσσερα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω - είναι πλήρως εμβολιασμένο παρά τις επανειλημμένες δημόσιες εκστρατείες για την ενθάρρυνση των κρατουμένων να δέχονται χτύπημα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή