Ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 14:50
A- A A+

Μία τεράστια ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη σχημάτισαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 2.000 χιλιάδες παιδιά, με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρωτοβουλία, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία από άποψη συμμετοχής, ανήκει στο «Δίκτυο για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», στο οποίο μετέχουν η Νομαρχία Αθηνών, το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

«Η ευτυχία μου είναι απέραντη σήμερα, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο της αληθινής δημοκρατίας και αν η Μελίνα βρισκόταν μαζί μας, θα ήταν το ίδιο ευτυχής», δήλωσε ο Σπύρος Μερκούρης.

«Εμείς, σήμερα εδώ, ταπεινά, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι για την επανένωση των Μαρμάρων. Αυτή η προσπάθεια, που ήταν και όραμα της Μελίνας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν η Πολιτεία εκμεταλλευτεί τη ζωντάνια της νέας γενιάς», επεσήμανε από την πλευρά του ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ενώ ο εκπρόσωπος του Δικτύου Γιώργος Χασιακής σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι συγκλονιστική, γιατί με το μεράκι των παιδιών και τη δική μας ευαισθησία ως δασκάλων 2.000 παιδιά απάντησαν σε αυτό το κάλεσμα».

Προτεινόμενα για εσάς