Πολιτιστικά
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 14:50

Ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων

Μία τεράστια ανθρώπινη «αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη σχημάτισαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 2.000 χιλιάδες παιδιά, με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η πρωτοβουλία, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία από άποψη συμμετοχής, ανήκει στο «Δίκτυο για την επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα», στο οποίο μετέχουν η Νομαρχία Αθηνών, το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

«Η ευτυχία μου είναι απέραντη σήμερα, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο της αληθινής δημοκρατίας και αν η Μελίνα βρισκόταν μαζί μας, θα ήταν το ίδιο ευτυχής», δήλωσε ο Σπύρος Μερκούρης.

«Εμείς, σήμερα εδώ, ταπεινά, βάζουμε το δικό μας λιθαράκι για την επανένωση των Μαρμάρων. Αυτή η προσπάθεια, που ήταν και όραμα της Μελίνας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα αν η Πολιτεία εκμεταλλευτεί τη ζωντάνια της νέας γενιάς», επεσήμανε από την πλευρά του ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ενώ ο εκπρόσωπος του Δικτύου Γιώργος Χασιακής σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι συγκλονιστική, γιατί με το μεράκι των παιδιών και τη δική μας ευαισθησία ως δασκάλων 2.000 παιδιά απάντησαν σε αυτό το κάλεσμα».