«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης

Γ. Γεραπετρίτης: Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών τις επόμενες ώρες
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 16:04
UPD:16:38
INTIME NEWS/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
A- A A+

Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει την πρόταση της κυβέρνησης για την επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να συντμηθεί ο χρόνος της χορήγησης τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά από τη δεύτερη δόση. 

Για το θέμα είχε προϊδεάσει νωρίτερα σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν «σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα».

Ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου των υποχρεωτικών εμβολιασμών  σημειώνοντας αφενός ότι πρόκειται ένα «έσχατο μέσο» για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, αφετέρου ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που υιοθέτησαν το μέτρο αυτό για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60. «Είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσουμε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, που αξιολογείται ανάλογα με τη δυναμική της πανδημίας. Η κυβέρνηση πήρε αυτή τη γενναία απόφαση για αυτή την ηλικιακή κατηγορία, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και υλοποίηση της απόφασης και συνεχίζει την προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στις υπόλοιπες κατηγορίες» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ό,τι χρειάζεται για την πανδημία να το κάνουμε».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5 - 11

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της εξεδίκευσης των μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως η Επιτροπή εισηγήθηκε να «ανοίξουν» τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 5 – 11 ετών. Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, η πλατφόρμα θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις θα έχουμε την παραλαβή των εμβολίων για τις συγκεκριμένες ηλικίες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή