Η Μέρκελ ετοιμάζει «lockdown στους ανεμβολίαστους»

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:28
UPD:11:42
via REUTERS/MICHAEL KAPPELER
A- A A+

Να περιορίσει σημαντικά τους ανεμβολίαστους κατά του Covid-19 ετοιμάζεται η Γερμανία, μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές επαφές με στόχο να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία που είναι σε οριακό σημείο.Χαρακτηριστικό είναι  ότι ο επικεφαλής της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DiVi)  προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των ασθενών με Covid στις ΜΕΘ θα φτάσει τους 6.000 μέχρι τα Χριστούγεννα, ξεπερνώντας τον μέγιστο αριθμό που σημειώθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας τον περασμένο χειμώνα.

Σε μια από τις τελευταίες της πράξεις ως καγκελαρίου, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνομιλίες με τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδίων την Πέμπτη, στις οποίες αναμένεται να συμφωνήσουν σε νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε εστιατόρια, θέατρα και καταστήματα που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες μόνο στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με προσχέδιο συμφωνίας που ετοίμασε το γραφείο της Μέρκελ, θα υπάρξουν επίσης αυστηρότεροι περιορισμοί για τις επαφές για των ανεμβολίαστων, τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν σε μέρη με υψηλά ποσοστά μόλυνσης και θα υπάρξουν αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των θεατών σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.

«Το σημαντικό είναι ότι αυτό είναι ουσιαστικά ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε την Πέμπτη ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF. «Οι περισσότερα από 12 εκατομμύρια ενήλικες που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι αυτοί που δημιουργούν πρόκληση για το σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

Το προσχέδιο της καγκελαρίας περιλαμβάνει επίσης μια πρόταση να καταστούν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για άτομα που εργάζονται σε χώρους όπως τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας. Οι αρχές σχεδιάζουν να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς, στοχεύοντας έως και 30 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή